Grilované krevety na bílém víně s česnekem a petrželí

Suroviny:
  • 500 g čerstvých tygřích krevet
  • na drobno nakrájený česnek- cca 2–3 stroužky
  • 2–3 lžíce olivového oleje
  • 2 dcl vína (kousek můžete upít :)
  • petržel nasekaná najemno

Recept

Grilované krevety na bílém víně s česnekem a petrželí

Použité techniky

  • EASY FLIP: přímý žár
  • VÍKO: otevřené
  • PŘEDEHŘÁTÍ GRILU: gril nechte zhruba 5 minut předehřát na střední výkon se zavřeným víkem
  • PŘÍSLUŠENSTVÍ:PÁ­NEV

Nejprve si očistíme a oloupeme krevety. Jak na ně najdete v článku na blogu Zásadně zdravě.

Rozpálíme gril v pozici pro přímé grilování a na mřížku položíme pánev. Na pánvi necháme rozehřát olivový olej, nechceme ho však přepálit, proto stačí cca minuta. Na rozpálený olej přidáme česnek a necháme chvilku restovat. Po cca 2 minutách přidáme krevety a grilujeme je tak dlouho, dokud nemají krásnou oranžovou barvu. Krevety osolíme. Přilijeme víno a necháme cca polovinu objemu vyvařit. Nakonec přidáme najemno nasekanou petrželku, krátce promícháme na pánvi, necháme propojit všechny vůně a chutě a můžeme servírovat.

Jako příloha je ideální listový salátek, bagetky nebo krevety přidat do připravených těstovin Aglio olio.


Zpět na všechny tipy a recepty nebo Prohlédnout grily