Rib eye steak

Suroviny:
  • 1 rib eye steak
  • 4 větší rajčata
  • 2 měkká avokáda
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 limetka
  • 1 svazek koriandru
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Recept

Rib eye steak

Použité techniky

  • EASY FLIP: nepřímý žár
  • VÍKO: zavřené
  • PŘEDEHŘÁTÍ GRILU: gril nechte zhruba 5 minut předehřát na střední výkon se zavřeným víkem
  • VHODNÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ: SADA NÁŘADÍ STARTER

Nejprve rozpalte gril na 300 °C. Maso pokapejte velmi lehce olejem, rozetřete ho ze všech stran a vložte na gril. Oloupejte cibuli a česnek. Cibule rozkrojte napůl a dejte je na gril řezem dolů. Stroužky česneku dejte na gril v celku. Omyjte rajčata, rozkrojte je a dejte řeznou stranou na gril. Gril přiklopte. Oloupejte avokádo, odstraňte pecku a vydlabejte ho lžičkou do misky. Přidejte k němu šťávu z limetky a promíchejte. Zkontrolujte zeleninu a maso na grilu. Steak by se měl grilovat 4 minuty z každé strany. Až bude maso hotové, vyndejte ho na talířek a nechte pár minut odležet. Pokrájejte koriandr nadrobno i se stonky a přidejte ho k avokádu. Přilijte dvě lžíce olivového oleje, drcený pepř, špetku soli a promíchejte. Vyndejte z grilu pečený česnek, pokrájejte ho nadrobno a přidejte do misky k avokádu, stejně tak opečenou cibuli. Opečená rajčata můžete oloupat, nakrájejte je nadrobno a přidejte také do misky. Osolte, opepřete a promíchejte. Osolte a opepřete také hotový steak. Steak servírujte na talíř (můžete ho předtím pokrájet na plátky), přidejte avokádový salát a podávejte.


Zpět na všechny tipy a recepty nebo Prohlédnout grily