Nadívané žampiony

Suroviny:
  • 200 g mleté vepřové plece
  • 100 g sýra typu brie
  • 10 větších žampionů
  • 1 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mletého koření chorizo
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Recept

Nadívané žampiony

Použité techniky

  • EASY FLIP: nepřímý žár
  • VÍKO: zavřené
  • PŘEDEHŘÁTÍ GRILU: gril nechte zhruba 5 minut předehřát na střední výkon se zavřeným víkem
  • VHODNÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ: PERFOROVANÝ PLECH nebo HALF MOON

POSTUP

Žampiony očistěte a vydlabejte vnitřek klobouků. Použijeme jen klobouky.

Nechte rozpálit gril. Do misky dejte maso, oloupejte česnek a nastrouhejte ho najemno k němu. Přidejte jedno vejce, špetku soli, koření chorizo a promíchejte. Vzniklou masovou směsí vrchovatě naplňte žampiony. Do každého žampionu dejte doprostřed kousek sýra brie, přendejte je na grilovací vložku a grilujte cca 15 minut.

Hotové žampiony servírujte na talíř, zakápněte je olivovým olejem, opepřete a podávejte.

VÍTE, ŽE..

Koření chorizo se používá k výrobě mexického salámu chorizo nebo je ideální pro dochucení mletého masa. Obsahuje chilli papričky, česnek, pepř, směs koření a kouřové aroma.

Zpět na všechny tipy a recepty nebo Prohlédnout grily