Pečené kaštany

Suroviny:
  • 1 kg jedlých kaštanů

Recept

Pečené kaštany

Použité techniky

  • EASY FLIP: nepřímý žár
  • VÍKO: zavřené
  • PŘEDEHŘÁTÍ GRILU: cca 5 minut na střední žár se zavřeným víkem
  • VHODNÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ: PERFOROVANÝ PLECH

POSTUP

Každý kaštan nařízněte na vypouklé straně po celé délce a nebojte se lehce zajet i do masa kaštanu. Kaštany vložte do studené vody asi na 30 minut. Kaštany osušte a naskládejte na plech řeznou stranou nahoru. Grilujte při teplotě 220 °C přibližně po dobu 30 minut až skořápky začnou praskat a vnitřek lehce zhnědne. Jen dávejte pozor, slupky nesmí být černé, to by byly kaštany spálené a hořké.

Zpět na všechny tipy a recepty nebo Prohlédnout grily