Pečená dýně v alobalu

Suroviny:
  • máslová dýně
  • 30 g másla
  • 1 stroužek česneku
  • mletý pepř
  • sůl
  • alobal

Recept

Pečená dýně v alobalu

Použité techniky

  • EASY FLIP: nepřímý žár
  • VÍKO: zavřené
  • PŘEDEHŘÁTÍ GRILU: cca 5 minut na střední žár se zavřeným víkem
  • VHODNÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ: GRILOVACÍ RUKAVICE

POSTUP

Dýni rozpulte a lžící odstraňte jádra. V misce smíchejte máslo s rozdrceným česnekem a dochuťte mletým pepřem a solí. Vydlabané dýně naplňte česnekovou pomazánkou a jednotlivé poloviny dýně zabalte do alobalu.

Dýně položte na rozpálenou grilovací mřížku a grilujte při teplotě 200 °C po dobu 45 až 60 minut.

TIP

Pomazánku můžete dochutit i bylinkami, hodí se do ní např. tymián nebo rozmarýn.

Zpět na všechny tipy a recepty nebo Prohlédnout grily