Grilovaná a zauzená kachní prsa se salátkem
Suroviny:
- 1 kachní prso s kůží
- 3 snítky tymiánu
- 2 hrsti rukoly
- 10 malin
- 1/2 citronu
- olivový olej
- maldonská sůl na ozdobu
- sůl
- pepř
Recept

Použité techniky
- EASY FLIP: nepřímý žár
- VÍKO: zavřené
- PŘEDEHŘÁTÍ GRILU: cca 5 minut na střední žár se zavřeným víkem
- VHODNÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ: UDÍCÍ BOX a VPICHOVACÍ TEPLOMĚR
PŘÍPRAVA KACHNY
Udicí box naplňte namočenými štěpky z jabloně, zavěste ho do grilu a gril rozpalte na 300 °C.Otrhejte lístky tymiánu. Kachní prso překrojte napůl a očistěte od blan. Na straně s kůží ho opatrně nařízněte zářezy asi 1 cm od sebe, aby se kůže lépe opekla. Nařízněte jen kůži – zářez končí tam, kde začíná maso.
Kachnu osolte a opepřete z obou stran, do zářezů vtlačte otrhané lístky tymiánu a dejte grilovat nejprve kůží dolů. Až bude opečená, obraťte ji a dejte ještě přibližně na 2 minuty grilovat z druhé strany. Pro zaručený výsledek doporučujeme použít vpichovací teploměr. Kachna bude uvnitř šťavnatá a krásně růžová ( stupeň propečení medium) při vnitřní teplotě 60°C. Pak maso vyndejte na talířek a nechte odpočívat. Kachnu nakrájejte na silné plátky, servírujte na talíř a posypte ji maldonskou solí. Vedle přidejte hrst salátu, dozdobte malinami, zakápněte olivovým olejem a můžete podávat.