Vánoční cukroví na grilu

Suroviny:
  • 250g másla (změklého)
  • 250g cukru
  • 1 špetka soli
  • 3 celá vejce
  • 2 žloutky
  • kůra z jednoho citronu
  • 500g hladké mouky
  • 10g mléka

Recept

Vánoční cukroví na grilu

Použité techniky

  • EASY FLIP: nepřímý žár
  • VÍKO: zavřené
  • PŘEDEHŘÁTÍ GRILU: cca 5 minut na střední žár se zavřeným víkem
  • VHODNÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ: PERFOROVANÝ PLECH

PŘÍPRAVA

Máslo nakrájejte na malé kostičky a smíchejte s cukrem a solí dokud se vám nepodaří udělat hladkou pěnu. Postupně přidávejte vajíčka a vypracujte hladkou hmotu. Do ní přidejte citronovou kůru a přimíchávejte mouku. Vznikne hladké těsto, přikryjte jej folií a nechte v lednici dvě hodiny odpočívat. Na potírání cukroví si připravte směs žloutlů a mléka. Těsto na pomoučněné desce rozválejte na tloušťku 8 až 10 mm a vyřezávejte vaše oblíbené tvary. Kousky cukroví umístěte na plech pokrytý pečícím papírem a nechte 15 minut odpočinout. Potřete směsí mléka a žloutků.

GRILOVÁNÍ

Pečte cukroví v předehřátém grilu na 200°C přibližně 10–12 minut, dokud cukroví nezezlátne. Cukroví sundejte z grilu a posypte moučkovým cukrem.


Zpět na všechny tipy a recepty nebo Prohlédnout grily