Tempeh se zeleninou

Suroviny:
  • 1 tempeh
  • 2 větší brambory
  • 4 žampiony
  • 1 větší mrkev
  • 2 větší rajčata
  • 4 stroužky česneku
  • 3 snítky rozmarýnu
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Recept

Tempeh se zeleninou

Použité techniky

  • EASY FLIP: nepřímý žár
  • VÍKO: zavřené
  • PŘEDEHŘÁTÍ GRILU: gril nechte zhruba 5 minut předehřát na střední výkon se zavřeným víkem
  • VHODNÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ: GOURMET SET

Podle našeho receptu připravíte bylinkami a česnekem provoněnou grilovanou zeleninu s tempehem –- vegetariánskou variantou masa. Ideální pokrm pro horké letní dny, kdy na maso není ani pomyšlení.

Postup

Dejte rozpálit gril na 250 °C a nejprve připravte všechny suroviny do jedné misky –- brambory omyjte, nakrájejte je i se slupkou na tenké plátky. Očistěte žampiony, můžete je případně opatrně oloupat a párkrát je překrojte. Oloupejte česnek (také ho můžete oloupat, až se opeče). Mrkev omyjte a nakrájejte na kolečka. Přidejte snítky rozmarýnu. Rajčata omyjte a pokrájejte je na měsíčky. Tempeh nakrájejte na kostičky.

Celou směs opepřete, osolte a přidejte 3 lžíce olivového oleje. Promíchejte a vsypte do nádoby vhodné do grilu. Skvělý je GOURMET SET. Grilujte cca 45 minut do měkka.

Můžete servírovat rovnou v pekáčku doprostřed stolu nebo podávejte na talíř.

TIP

Tempeh je vegetariány používán jako alternativa k masu, jeho základem jsou celé sójové boby, které jsou díky procesu fermentace ušlechtilými plísněmi spojeny v tvrdou hmotu. Tempeh je ceněný pro vysoký podíl bílkovin, vlákniny a vitamínů.

Zpět na všechny tipy a recepty nebo Prohlédnout grily