Hovězí steak se salsou verde

Suroviny:
  • 2 steaky z hovězí roštěné
  • 2 ančovičky
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžíce kaparů
  • 1 menší nakládaná okurka
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 svazku petrželky
  • 3 snítky bazalky
  • 2 snítky máty
  • červený vinný ocet
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Recept

Hovězí steak se salsou verde

Použité techniky

  • EASY FLIP: nepřímý žár
  • VÍKO: zavřené
  • PŘEDEHŘÁTÍ GRILU: gril nechte zhruba 5 minut předehřát na střední výkon se zavřeným víkem

Nejlepší, nejvoňavější a nejšťavnatější steaky jsou ty připravené na venkovním grilu! Stačí jen sehnat kvalitní, rovnoměrně seříznuté maso a připravit k němu domácí italskou salsu verde.

Postup

Nejprve dejte rozpálit gril na 170 °C. Připravte si salsu – petrželku a bazalku nakrájejte nadrobno i se stonky a dejte do hmoždíře. Přidejte pokrájené lístky máty a česnek oloupaný a pokrájený nadrobno. Osolte, opepřete, přelijte lžící olivového oleje, přidejte pokrájené ančovičky a utřete na hladkou pastu. Přidejte také nadrobno nakrájenou nakládanou okurku, pokrájené kapary a hořčici a znovu utřete do hladka.

Maso osolte, opepřete a potřete olivovým olejem z obou stran. Do středu masa zapíchněte sondu na měření vnitřní teploty a vložte maso do grilu. Správná vnitřní teplota masa by měla být kolem 50 – 55 °C, pro přípravu na stupeň propečení medium. Teď už stačí jen počkat až maso dosáhne správné teploty. Poté ho sundejte z grilu na talířek a nechte chvíli odpočívat, aby se šťáva mohla znovu vrátit do celé plochy masa a nevytekla vám při krájení.

Do salsy ještě přidejte vinný ocet a promíchejte.

Steak nakrájejte na plátky a servírujte na talíř. Maso osolte, opepřete, přelijte připravenou salsou verde, pokapejte olivovým olejem a můžete podávat.

TIP

Pokud česnek tepelně neupravujete, před použitím ho rozřízněte a odstraňte z jeho středu klíček, který je těžko stravitelný a je zátěží pro zažívací systém.

Zpět na všechny tipy a recepty nebo Prohlédnout grily