Vegetariánská plněná bageta

Suroviny:
  • 1 francouzská bageta
  • 50 g tvrdého sýra
  • 100 g kukuřice
  • 100 g fazolí
  • 1/4 ledového salátu
  • 2 rajčata
  • 1 lžíce naložených papriček chipotle
  • 1 lžíce lístků koriandru
  • 2 lžíce škrobu
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Na majonézu:

  • 100 ml majonézy
  • 1/2 červené cibule
  • 1 červená paprička jalapeño
  • 1/2 limety

1 špejle

Recept

Vegetariánská plněná bageta

Použité techniky

  • EASY FLIP: nepřímý žár
  • VÍKO: zavřené
  • PŘEDEHŘÁTÍ GRILU: gril nechte zhruba 5 minut předehřát na střední výkon se zavřeným víkem
  • VHODNÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ: GOURMET SET

Omrzelo už se vám grilované maso? Připravte si na grilu lehčí variantu hamburgeru – opečenou křupavou francouzskou bagetu s domácí majonézou, plněnou ledovým salátem, rajčaty, sýrem a grilovanými zeleninovými karbanátky.

Postup

Do grilu vložte pánev a dejte gril rozpálit. Do misky vsypte kukuřici, fazole, přidejte lžíci naložených papriček chipotle i s nálevem, půl lžičky soli, škrob a dobře promíchejte.

Připravte si vylepšenou majonézu – do misky dejte majonézu, nakrájejte k ní nadrobno červenou cibuli. Omyjte papričku jalapeño, zbavte ji semínek, nakrájejte na drobné kostičky a přidejte. Zalijte dvěma lžícemi šťávy z limetky, promíchejte a dejte odležet do ledničky. Na pánev vlijte dvě lžíce olivového oleje, po chvilce přidejte směs kukuřice a fazolí, ze které utvořte oddělené placičky ve tvaru karbanátků – aby se dobře vkládaly do bagety. Gril uzavřete a grilujte cca 5 minut z každé strany.

Omyjte rajčata a nakrájejte je na plátky. Omyjte salát a otrhejte pár listů. Na ně nastrouhejte najemno sýr, poklaďte plátky rajčat a pár lístky koriandru. Bagetu rozřízněte a dejte ji na pár minut opéci na mřížku grilu.

Opečenou bagetu potřete z obou stran hotovou majonézou a na jednu polovinu přeneste připravený salát se sýrem a rajčaty, doplňte o grilované zeleninové karbanátky, bagetu přiklopte, překrojte napůl, zajistěte špejlí, aby držela tvar, a můžete podávat.

TIP

Výraz „chipotle“ pochází z aztéckého jazyka a znamená „uzená chilli paprička“. Chipotle je sušená, vyuzená paprička jalapeño, která se používá především v mexické kuchyni. Do našeho receptu použijeme chipotle naložené v rajčatovém nálevu s intenzivní kouřovou příchutí a příjemnou pálivostí – pálivost papriček chipotle se uvádí 5 000 SHU.

Zpět na všechny tipy a recepty nebo Prohlédnout grily