Grilovaná chobotnice s fenyklem a petrželí

Suroviny:
  • 2 malé chobotnice (vykuchané)
  • 1/2 fenyklu
  • 1/2 citronu
  • 1/2 pomeranče
  • 4 snítky petrželky
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Recept

Grilovaná chobotnice s fenyklem a petrželí

Použité techniky

  • EASY FLIP: nepřímý žár
  • VÍKO: zavřené
  • PŘEDEHŘÁTÍ GRILU: gril nechte zhruba 5 minut předehřát na střední výkon se zavřeným víkem
  • VHODNÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ: GOURMET SET

Ještě jste nezkusili grilovat chobotnici? Teď je ten správný čas jít do toho! Milovníci chobotnic se dělí na dvě skupiny – jedni zbožňují chobotnici ještě teplou a druzí po vychladnutí za studena. Do jaké skupiny patříte vy?

Postup

Pokud nemáte chobotnici již předvařenou, dejte ji cca na půl hodiny vařit do horké vody na mírný plamen s fenyklem, plátky pomeranče a citronu, vínem, petrželí a anýzem.

Gril rozpalte na 300 °C. Na mřížku položte perforovaný plech, díky kterému vám mřížkou nepropadne ani kousíček chobotnice.

Uvařenou chobotnici rozkrájejte na jednotlivá chapadla a hlavu překrojte napůl. Všechny části pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete a dejte grilovat tak, aby se nepřekrývaly a nedotýkaly. Po pár minutách zkontrolujte, zda je chobotnice měkká a sundejte ji z grilu. Z kžadé strany jí bude stačit cca 3 minuty.

Fenykl rozřízněte, odkrojte tuhý střed a nakrájejte na plátky. Ogrilovanou chobotnici vyndejte na prkénko, pokapejte ji citronovou šťávou, pomerančovou šťávou a olivovým olejem. Hlavičky rozkrájejte na kousky. Plátky fenyklu pokapejte olivovým olejem, dejte grilovat, hlídejte je a otáčejte. Petrželkové lístky pokrájejte nadrobno.

Hezká chapadla nechte v celku, ostatní nakrájejte na kousky. Grilovaný fenykl servírujte doprostřed talíře, pokapejte citronovou šťávou, olivovým olejem, osolte, opepřete. Přidejte nakrájená chapadla a chapadla v celku servírujte navrch. Posypte lístky petrželky, zakápněte olivovým olejem a můžete podávat.

Zpět na všechny tipy a recepty nebo Prohlédnout grily