Jak vybrat ten nejlepší gril

Který gril je nejlepší? Odpověď je zdánlivě jednoduchá - ten, který bude dokonale vyhovovat vašim potřebám a grilovacím návykům. Při výběru si nejprve vyjasněte dvě věci - pro kolik lidí budete převážně grilovat a který typ grilu vám svými vlastnostmi poslouží nejlépe. Zatímco na větším grilu připravíte jídlo i pro méně lidí, malý gril obslouží více hostů obtížněji.



Jedinečná technologie grilů OUTDOORCHEF pro zdravější grilování

Většina běžných grilů trpí jedním zásadním nedostatkem. Nemají vyřešené odkapávání omastku a šťáv z masa, které se tak dostávají přímo na rozžhavený povrch. Zde často vzplanou, vytvářejí nahořklou chuť a spálený výpek navíc obsahuje zdraví nebezpečné látky.

Špičkovým způsobem mají tuto situaci vyřešenou všechny grily OUTDOORCHEF. Patentovaný systém Easy Flip odvádí odkapávající šťávy pomocí trychtýře do sběrné misky. Ani kapka se tak nedostane do ohně a maso se nemá šanci spálit.



Typy grilů

Švýcarská značka OUTDOORCHEF má ve své nabídce grily plynové, elektrické i v Čechách hodně oblíbené grily na dřevěné uhlí.

Obecně se dá říct, že nejméně “práce” budete mít s grily plynovými a elektrickými. Pokud již teď víte, že budete grilovat převážně doma či v zimní zahradě (vždy však v blízkosti elektřiny), může být elektrický gril pro začátek přijatelnou volbou. Na venkovní grilování jsou však vhodné grily na plyn a na dřevěné uhlí.

Oproti grilům na dřevěné uhlí budete mít s grily plynovými jednodušší provoz. Jednou za čas vyměníte bombu a nemusíte každou chvíli dokupovat uhlí a hlavně uklízet popel. Někteří lidé tvrdí, že maso z grilu na dřevěné uhlí chutná lépe, ale když jsme testovali, zda lidé poznají, na jakém grilu bylo maso připravené, zjistili jsme, že ve většině případů nikoliv.



Hlavní výhody jednotlivých grilů

Velkou výhodou plynových grilů je oproti elektrickým výkon, protože pracovní teplota je u grilů zásadní. S nejlepšími plynovými grily můžete usměrňovat žár a dosahovat tak na malé ploše vysokých teplot, což elektrické grily nenabízejí. Ve prospěch grilů na uhlí zase hovoří o něco nižší pořizovací cena, mají však oproti plynovým vyšší provozní náklady.

Velikosti grilů

U grilů OUTDOORCHEF najdete průměr kotle v mm značený číslovkami 420, 480 a 570. Ten nejmenší je vhodný pro 2 - 4 osoby, velikost 480 uspokojí 4 - 6 strávníků a na grilech s průměrem 570 pohodlně připravíte jídlo pro 6 - 10 osob.



Někdo to rád horké

Grily OUTDOORCHEF jsou opravdovými rekordmany v dosahování vysokých teplot. Teplota 350 - 400°C nedělá zejména grilům na plyn žádný problém. S přehledem zvládnou českou grilovací klasiku (krkovice, kuřecí maso, ryby), na kterou jsou vhodné teploty kolem 300°C. Ještě vyšší teploty využijete u steaků a burgerů, které je potřeba na začátku zprudka orestovat.

To nejlepší nakonec? Aneb čištění grilu

I to nejpohodovější grilování se může zvrtnout v nemilou záležitost, jakmile dojde na čištění grilu.

Pro pohodlné čištění je zásadní mimo jiné i členitost grilu. Čím více bude mít součástek, hran a záhybů, tím více času strávíte jeho uvedením do původního stavu. Pokud jde o materiály, je pro údržbu grilovacího roštu nejvhodnější litina či ocel s povrchovou úpravou z keramického smaltu.

U grilů OUTDOORCHEF stačí ještě za horka přejet mosazným kartáčem rošt a jednou za čas použít speciální kartáč na trychtýř odvádějící šťávy. Pět minut, které snad ani nejsou práce.



Tak už víte, který gril bude ten váš?

Neváhejte se nám ozvat, rádi vám s jakýmikoliv dotazy osobně poradíme.