Kachní prsa s levandulí

Suroviny:

pro 4 osoby

  • 4 kachní prsa (každé cca 200 g)
  • 50 g olivového oleje (2–3 lžíce)
  • 18 g koření (sůl, pepř, dále podle chuti – hodí se estragon, oregano, rozmarýn, saturejka…)
  • 1 g sušeného květu levandule
  • 25 g sušených drcených chilli papriček

Recept

Kachní prsa s levandulí

Použité techniky

  • EASY FLIP: nepřímý žár
  • VÍKO: zavřené
  • PŘEDEHŘÁTÍ GRILU: 5 minut na středí žár se zavřeným víkem

Použité příslušenství

  • grilovací mřížka
  • litinová grilovací deska- strana s hladkým povrchem

PŘÍPRAVA

  • Nejprve si připravte kachní prsa tak, že vrstvu tuku a kůže nařízněte do tvaru kosočtverců. Dejte ale pozor, abyste nožem nezajeli až do masa.
  • Smícháním oleje a koření vytvořte marinádu, kterou prsa potřete. Takto namarinovaná je pevně zabalte do potravinové fólie.

grilování

  • Nastavte EASY FLIP do polohy pro přímý žár a nechte grilovací mřížku rozpálit po dobu asi pěti minut.
  • Kachní prsa položte kůží na grilovací plochu a pečte, dokud kůže nezhnědne. Poté prsa otočte kůží nahoru a nechte asi 20 vteřin zlehka zatáhnout i z druhé strany.
  • Sejměte grilovací mřížku z grilu a nastavte EASY FLIP trychtýř grilu na nepřímý žár. Grilovací mřížku vraťte do grilu.
  • Na nepřímém ohni pečte prsa zhruba 6 minut při 200 °C. Vnitřní teplota masa by měla dosáhnout ideálně 53 °C.

Před porcováním nechte prsa pod pokličkou ještě zhruba pět minut odležet. Vnitřní teplota se tak zvýší na 59°C.


Zpět na všechny tipy a recepty nebo Prohlédnout grily