Roastbeef

Suroviny:
  • 1 kg nízkého roštěnce
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 30 g koření (sůl, pepř, sušený tymián či jiné bylinky podle chuti)

Na potření:

  • 1 polévková lžíce medu
  • 1 polévková lžíce sójové omáčky
  • špetka mletých sušených chilli papriček

Recept

Roastbeef

Použité techniky

  • EASY FLIP: nepřímý žár
  • VÍKO: zavřené
  • PŘEDEHŘÁTÍ GRILU: 5 minut na středí žár se zavřeným víkem

Použité příslušenství

  • grilovací mřížka
  • Gourmet check- teploměr

PŘÍPRAVA

Smíchejte olivový olej s kořením a takto vzniklou marinádou potřete maso ze všech stran. Poté zabalte do potravinové fólie a nechte marinovat v ledničce zhruba 12 hodin. Asi hodinu před samotným grilováním vyndejte maso z lednice, aby dosáhlo pokojové teploty. Mezitím smíchejte med se sójovou omáčkou a chilli, tak aby vznikla jemná pasta.

neviditelný text

ROZPÁLENÍ GRILU

Gril nastavte na střední teplotu a nechte rozpálit pod zavřeným víkem. Ve chvíli, kdy je gril dostatečně rozpálený, můžete vložit maso.

neviditelný text

GRILOVÁNÍ

EASY FLIP trychtýř nastavte po polohy pro nepřímé grilování. Roastbeef položte na grilovací mřížku a grilujte po dobu asi 70 minut, ideální teplota grilu je 180 °C. Vnitřní teplota masa by měla po této době dosáhnout 49 °C. Chvíli před koncem opékání potřete maso pastou. Poté maso sundejte z grilu a nechte přikryté ještě zhruba 10 minut odpočívat. Těsně před porcováním by měl teploměr ukazovat vnitřní teplotu masa 55°C.

Zpět na všechny tipy a recepty nebo Prohlédnout grily