Rybízové cupcaky

Suroviny:

(pro 6 lidí)

  • 200 g másla
  • 180 g cukru
  • 16 g vanilkového cukru
  • špetka soli
  • 3 vejce
  • 2 lžičky třešňového likéru (griotka)
  • 250 g hladké mouky
  • 75 g mletých lískových oříšků
  • 4 g prášku do pečiva
  • 250 g rybízu

Na krém

  • 250 g krémového sýra (Philadelphia)
  • 50 g moučkového cukru
  • 180 ml smetany ke šlehání

Recept

Rybízové cupcaky

PŘÍPRAVA

V míse utřete máslo, přidejte cukr, vanilkový cukr a sůl. Vmíchávejte jedno vejce po druhém, dokud nemá těsto velmi světlou barvu. Přidejte třešňovici, případně rum. Do těsta přimíchejte mouku, namleté ořechy a prášek do pečiva. Nakonec přidejte i rybíz. Silikonové formičky na muffiny vymažte máslem a plňte těstem asi do tří čtvrtin.

PEČENÍ

Silikonovou formu vložte na předehřátý gril a nechte dortíky péct asi 20 minut při 200 °C. Víko grilu je během pečení zavřené.

TIP

Jestli jsou muffiny hotové, poznáte pomocí klasické metody se špejlí. Zapíchněte ji do dortíku, vyndejte, a pokud na ní zůstane lepivé těsto, nechte ještě chvíli péct.

KRÉM

Zatímco se dortíky pečou, připravte si osvěžující krém na ozdobení. V míse utřete krémový sýr s cukrem. Smetanu vyšlehejte do tuha a vmíchejte ji k sýru. Dejte chladit do lednice. Cupcaky zdobte pomocí cukrářského sáčku. Pokud vám zbylo pár kuliček rybízu, ozdobte jimi čepičku z krému.


Zpět na všechny tipy a recepty nebo Prohlédnout grily