Lilek a la parmigiana

Suroviny:
  • 300 g lilků
  • 400 g krájených rajčat (pěkně zralých nebo z plechovky)
  • 150 g mozzarelly
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • hrst čerstvých nasekaných bylinek (rozmarýn, bazalka, oregano…)
  • 2 lžičky olivového oleje

Recept

Lilek a la parmigiana

POUŽITÉ TECHNIKY

PŘÍPRAVA

Lilky podélně nakrájejte na 5 až 10 mm silné plátky, potřete olivovým olejem a ochuťte solí a pepřem. Mozzarellu nakrájejte na 3 mm silné plátky. V misce smíchejte rajčata se solí, pepřem a nasekanými bylinkami.

GRILOVÁNÍ

Nejprve lilky opékejte na mřížce grilu při nízké teplotě asi dvě minuty z každé strany. Olivovým olejem vytřete aromatizační pánvičku a naskládejte do ní lilky, rajčata i mozzarellu. Zapékejte v předehřátém grilu na 200°C po dobu asi patnácti minut.


Zpět na všechny tipy a recepty nebo Prohlédnout grily