Brambory ve slaninovém kabátku

Suroviny:

(pro 2 osoby)

  • 2 brambory (každá cca 200 g)
  • lžíce másla
  • lžička koření (sůl, pepř, bylinky…, podle chuti)
  • 12 plátků sušené šunky- např. Serrano (asi 120 g)
  • 12 malých lístků šalvěje
  • 60 g hoblinek sýru Pecorino Romano nebo parmezánu

Recept

Brambory ve slaninovém kabátku

Použité techniky

  • EASY FLIP: nepřímý žár
  • VÍKO: zavřené
  • PŘEDEHŘÁTÍ GRILU: gril nechte zhruba 3 minuty předehřát při 220 °C na nepřímý žár.

PŘÍPRAVA

Brambory potřete máslem a ochuťte kořením, poté je takto namarinované zabalte každou zvlášť do alobalu. Nechte je opékat pod zavřeným poklopem grilu při 220 °C asi hodinu, dokud nebudou měkké. Poté fólii otevřete a nechte brambory trochu vychladnout.

POSTUP

Každou bramboru rozkrájejte na šest měsíčků. Na plátky šunky dejte hoblinky sýru a lístky šalvěje, a do takto připravených kabátků pevně zabalte měsíček brambory. Grilujte asi 6 minut při 220°C, aby byla šunka krásně křupavá a propečená.


Zpět na všechny tipy a recepty nebo Prohlédnout grily