Dýňové rissoto

Suroviny:

(pro 4 osoby)

  • 300 g velmi na drobno nakrájené dýně
  • 1 ks jemně nasekané cibule
  • 40 g másla
  • 300 g rýže vhodné pro přípravu rissota
  • 800 g zeleninového vývaru
  • 10 g opražených dýňových semínek
  • 75 g nastarouhaného sýra (např. parmazán)

Recept

Dýňové rissoto

Použité techniky

  • EASY FLIP: přímý žár
  • VÍKO: zavřené
  • PŘEDEHŘÁTÍ GRILU: gril nechte zhruba 5 minut předehřát na střední výkon se zavřeným víkem
  • VHODNÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ: WOK

Vaření

Ve woku rozpustíme máslo a krátce osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme dýni a rýži. Pořádně promícháme a necháme chvilku opéct ve woku. Po chvilce přilijeme vývar a necháme při 180 °C vařit cca 20 minut za občasného míchání. Krátce před podávání přidáme sýr a dochutíme solí a pepřem. Na ozdobení můžete použít opražená dýňová semínka nebo noček kozího sýra.

Zpět na všechny tipy a recepty nebo Prohlédnout grily