Dýňové rizoto

Suroviny:

(pro 4 osoby)

  • 300 g na drobno nakrájená dýně
  • 1 ks jemně nasekané cibule
  • 40 g másla
  • 300 g arborio rýže
  • 800 g zeleninového vývaru
  • 10 g opražených dýňových semínek
  • 75 g nastarouhaného parmazánu

Recept

Dýňové rizoto

Použité techniky

  • EASY FLIP: přímý žár
  • VÍKO: zavřené
  • PŘEDEHŘÁTÍ GRILU: cca 5 minut na střední žár se zavřeným víkem
  • VHODNÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ: WOK

POSTUP

Ve woku rozpusťte máslo a krátce osmahněte nakrájenou cibuli, přidejte dýni a rýži. Pořádně promíchejte a nechte chvilku opéct ve woku. Pak přilijte vývar a nechte při 180 °C vařit cca 20 minut za občasného míchání. Krátce před podávání přidejte sýr a dochuťte solí a pepřem. Na ozdobení můžete použít opražená dýňová semínka nebo noček kozího sýra.

Zpět na všechny tipy a recepty nebo Prohlédnout grily