Banánové lodičky plné dobrot

Suroviny:
  • banány
  • čokoláda
  • marshmellows
  • sušenky
  • cokoliv co máte rádi- oříšky, zmrzlina…

Recept

Banánové lodičky plné dobrot

Použité techniky

  • EASY FLIP: nepřímý žár
  • VÍKO: zavřené
  • PŘEDEHŘÁTÍ GRILU: gril nechte zhruba 5 minut předehřát na střední výkon se zavřeným víkem
  • PŘÍSLUŠENSTVÍ:https://www.outdoorchef.cz/…eni-ryb-2-ks

PŘÍPRAVA

Nejdříve si rozpalte gril na střední plamen.

Použijte ostrý nůž a po délce navrchu rozřízněte banánovou slupku od stopky ke špičce. Neostýchete se a rukou oddělete navrchu slupku od banánu a vytvořte kapsu. Do ní pak vložte cokoliv dobrého co máte rádi. My použili marshmellows (ty v mini velikosti), polomáčené sušenky (ale stejně dobře poslouží jakékoliv máslové sušenky) a mléčnou čokoládu. Pokud nejste příznivci úplně sladkých chutí, doporučujeme nahradit mléčnou čokoládu za čokoládu na vaření. Více vynikne a dezert pak nebude tak sladký.

Naplněné banány vložte do držáku na pečení ryb. Pokud držák doma nemáte, udělejte si jednoduché lodičky z alobalu, do kterých banány na roštu položíte.

GRILOVÁNÍ

Banány v držáku nebo alobalové lodičce vložte na rošt. Grilujte se zavřeným víkem přibližně 10 minut. Za tu dobu se čokoláda krásně rozpustí a marshmallownky zkaramelizují. Až po 10 minutách odklopíte víko, tak se nelekejte. Slupky budou úplně černé. Ničemu to ale nevadí, právě naopak. Banány uvnitř budou krásně měkké a připravené k snědku.

Servírovat můžete třeba se zmrzlinou nebo samotné přímo z banánové slupky.


Zpět na všechny tipy a recepty nebo Prohlédnout grily