INDICKÉ KUŘE NA ŠPÍZU SE ŠŤAVNATOU A KŘUPAVOU ZELENINOU

Suroviny:

Kuřecí špízky:

  • 750 g kuřecích prsou (bez kůže)
  • 150 ml jogurtu
  • šťáva ze dvou citrónů
  • 4 stroužky drceného česneku
  • 2 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 2 lžičky drcených čili papriček
  • 2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 20 g soli

Restovaná zelenina:

  • 3 velké barevné papriky na větší dílky
  • 1 střední cibule na tenké plátky
  • 1 stroužek česneku – nadrtit nebo utřít
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • 1 lžička celého římského kmínu
  • 1 lžička drcených čili papriček
  • 1 svazek čerstvého koriandru nasekaný nadrobno
  • 2 lžíce oleje, sůl

Recept

INDICKÉ KUŘE NA ŠPÍZU SE ŠŤAVNATOU A KŘUPAVOU ZELENINOU

Použité techniky

  • EASY FLIP: přímý žár
  • VÍKO: otevřené
  • PŘEDEHŘÁTÍ GRILU: gril nechte zhruba 5 minut předehřát na nejvyšší výkon se zavřeným víkem

Použité příslušenství

Kuřecí špízy

Půl dne předem si připravte marinádu a kuřecí maso. Do mísy dejte jogurt, citronovou šťávu, česnek, zázvor, papriku, čili, římský kmín, kurkumu, koriandr a sůl. Pořádně promíchejte a přidejte kuřecí maso, které jste pokrájeli na asi dva palce velké kostky.

Přikryjte potravinovou fólií a nechte odležet v lednici (dvě hodiny jsou minimum). Před grilováním maso vyndejte, nechte odkapat a očistěte přebytečnou marinádu. Maso se bude připravovat na grilu v pozici pro přímé grilování, která soustředí teplo do středu grilu. Napíchejte kuřecí maso na špízy a zprudka grilujte ve středu grilu okolo pěti minut, ve kterých maso alespoň jednou otočte. Hotové špízy odkládejte do vyhřáté mísy, kde maso zakryjte poklicí nebo alobalem a nechejte odležet.

Křupavá zelenina

Mezitím si připravte pánev GOURMET SET, gril zůstává v pozici pro přímé grilování. Přidejte olej, čili papričky, římský kmín a nechejte chvíli rozvonět. Přidejte česnek a zázvor, nechejte rozvonět a přidejte cibuli, kterou opékejte, dokud nezměkne a nezprůhlední. Ihned poté přidejte papriku a asi dvě minuty opékejte na prudkém ohni. Zastavte oheň a nechte zeleninu chvíli dojít v teple. Poté servírujte co nejrychleji spolu s odpočatými špízky. Na talíři můžete ozdobit čerstvým koriandrem.


Zpět na všechny tipy a recepty nebo Prohlédnout grily