Slaďoučké jarní mrkvičky

Suroviny:
  • 8ks „jarních/mladých“ mrkví
  • 2 lžíce Balsamic vinegar
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička medu
  • sůl a pepř
  • petržel na dochucení, pokud máte rádi

Recept

Slaďoučké jarní mrkvičky

Jaro přináší mladé čerstvé plody a mezi ně patří i mladá sladká a křupavá mrkev. Má fanatastickou chuť a také barvu. Na grilu krásně vynikne a bude zajímavou přílohou. A to i pro ty, kteří si na teplé mrkvi od dob dušeného hovězího s mrkví ve školní jídelně, na mrkev příliš nepotrpí :)

Použité techniky

  • EASY FLIP: nepřímý žár
  • VÍKO: zavřené
  • PŘEDEHŘÁTÍ GRILU: cca 5 minut na střední žár se zavřeným víkem
  • VHODNÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ: HALF MOON

Příprava je jednoduchá. Smícháme všechny ingredience: balsamico, olej, nadrcený česnek, tymián, med, sůl a pepř. Mrkve oškrábeme, rozpůlíme a pro parádu necháme nahoře cca dva cm dlouhou nať. Připravené mrkve pečlivě obalíme ve směsi. A pak už je v jedné vrstvě připravíme na pečícím papírem vyložený HALF MOON nebo jiný plech hodící se do grilu.

Mrkve připravujeme cca 30– 40 minut, podle jejich velikosti, na střední plamen (cca 200°C). Snadno poznáte, že jsou hotové tak, že změknou a trochu ztmavnou.


Zpět na všechny tipy a recepty nebo Prohlédnout grily