Rizoto s medvědím česnekem a panenkou

Suroviny:
  • 200g rýže arborio
  • 1 cibule nebo 1 větší šalotka
  • 60–70ml suchého bílého vína
  • 500–600ml vývaru
  • máslo
  • parmazán
  • velká hrst medvědího česneku

Recept

Rizoto s medvědím česnekem a panenkou

Použité techniky

  • EASY FLIP: přímý žár
  • VÍKO: otevřené
  • PŘEDEHŘÁTÍ GRILU: cca 5 minut na střední žár se zavřeným víkem
  • VHODNÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ: WOK

Vaření

WOK rozpálíme a nalijeme trochu olivového oleje. Na oleji necháme zesklovatět cibulku, přisypeme rýži a obalíme všechny zrníčka rýže v oleji. Přilijeme víno a necháme jej celé vyvařit. Začneme přilévat vývar, vždy tak, aby byla všechna rýže ponořená. Po několika minutách se vývar vyvaří a je potřeba přilít další várku. Takto opakujeme, dokud není rýže uvařená. Pokud jsme přidávali vývar neochucený, ke konci rýži osolíme a opepříme. Ve chvíli, kdy je rýže hotová a vývar všechen vyvařený, vypneme gril a přidáme máslo. Krásně nám rizoto zjemní. Úplně na závěr přidáme na hrubo nakrájený medvědí česnek, který rizotu přidá skvělý „šmak“.

My použili rizoto jako přílohu a ugrilovali si k němu vepřovou panenku. Na její přípravu stačí jen pepř a sůl, péct vcelku na střední plamen cca 10–12 minut (záleží na velikosti), pak vypnout gril a nechat panenku 3 minuty odpočívat na mřížce. rozkrájet na plátky a můžete podávat.

Dobrou chuť :)


Zpět na všechny tipy a recepty nebo Prohlédnout grily