Grilované žampiony s krustou z parmazánu a oříšků

Suroviny:
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 12ks velkých žampionů
  • 10g petržele, jemně nasekané
  • 2 stroužky česneku, prolisovaného
  • sůl
  • pepř

Krusta:

  • 50g oříšků, nasekané
  • 50 g nastrouhaného parmazánu
  • 50g másla

Recept

Grilované žampiony s krustou z parmazánu a oříšků

Použité techniky

  • EASY FLIP: nepřímý žár
  • VÍKO: zavřené
  • PŘEDEHŘÁTÍ GRILU: gril nechte zhruba 5 minut předehřát na střední výkon se zavřeným víkem
  • PŘÍSLUŠENSTVÍ:HALF MOON

Jednoduchý recept na skvělý překrm nebo na přílohu. Plněné žampiony jsou šťavnaté a kůrka ze sýra a oříšků jim dodá speciální chuť.

PŘÍPRAVA

Žampiony pečlivě očistíme, pokud se vám podaří odstranit všechnu zeminu, není potřeba je loupat. Ze žampionů vyloupneme nožičky, ty nasekáme na jemno, smícháme s česnekem a petrželkou, osolíme a opepříme a vrátíme do hlaviček žampionů.

V misce necháme chvilku povolit máslo. To pak smícháme s oříšky a parmazánem. Směsí doplníme žampiony a vše potřeme trochou olivového oleje.

GRILOVÁNÍ

Žampiony grilujeme na mřížce nebo v HALF MOONU. Ideální teplota je 200°C cca 10 minut.

Zpět na všechny tipy a recepty nebo Prohlédnout grily