Chřest ve slaninovém kabátku

Suroviny:
  • 12 ks chřestu
  • 12/ 6 plátků prosciutto šunky

Recept

Chřest ve slaninovém kabátku

Použité techniky

  • EASY FLIP: nepřímý žár
  • VÍKO: zavřené
  • PŘEDEHŘÁTÍ GRILU: gril nechte zhruba 5 minut předehřát na střední výkon se zavřeným víkem
  • PŘÍSLUŠENSTVÍ: LITINOVÁ GRILOVACÍ DESKA

Tahle super obměna grilovaného chřestu je ideální jako předkrm- nezasytí a skvěle naladí vaše chuťové buňky na další chod. Pozor dejte na výběr kvalitní prosciutto šunky- měla by být tenká jako papír.

Množství prosciutta na jednom chřestu záleží na vás. My zkoušeli chřest obalit jedním celým plátkem prosciutta a celková chuť byla vcelku dost slaná. Příště recept tedy vyzkoušíme v poměru jeden chřest na polovinu plátku prosciutta.

PŘÍPRAVA

Omyjte chřest a uřízněte ho 2 cm od konce. Použijte celý plátek prosciutta (nebo polovinu) a obalte jím chřest. Nejlépe vám to půjde když si položíte plátek prosciutta na prkýnko, položíte na jeho horní konec chřest pod úhlem 45°, obalíte horní čast, přidržíte a budete rolovat. Popis zní podivně, ale věřte nám, že u třetího chřestu už budete profíci. Prosciutto by mělo být po celé délce chřestu.

GRILOVÁNÍ

Připravený chřest pokládejte na mřížku nebo litinovou desku. Na středním plamenu mu stačí 3–4 minuty. To, že je hotový poznáte tak, že prosciutto bude krásně vypečené dokřupava.

Inspiraci jsme našli na blogu Eat drink paleo


Zpět na všechny tipy a recepty nebo Prohlédnout grily