Grilovaný meloun s Creme Fraîche

Suroviny:
  • 1 menší vodní meloun
  • špetku mletého chilli
  • 1 limetku
  • Creme fraîche (můžete osladit cukrem nebo přidat vanilkový extrakt)
  • čerstvý koriandr, nasekaný na velké kusy

Recept

Grilovaný meloun s Creme Fraîche

Použité techniky

  • EASY FLIP: nepřímý žár
  • VÍKO: zavřené
  • PŘEDEHŘÁTÍ GRILU: gril nechte zhruba 5 minut předehřát na střední výkon se zavřeným víkem

Zní nám to podobně bláznivě jako grilovaná zmrzlina, ale recept nás úplně nadchl kombinací melounu, chilli, svěžího Crème Fraîche, kyselé limety a koriandru. Troufnete si i vy? :)

Nakrájejte meloun na klínky, cca 2 cm široké. Posypte meloun troškou chilli a položte na mřížku grilu. Grilujte 1–2 minuty z každé strany, aby se na melounu udělal obtisk mřížky. Sundejte meloun z grilu a pokapte šťávou z limetky. Přidejte crème fraîche v množství dle libosti a posypte nasekaným koriandrem.

Inspiraci jsme našli na blogu FLOATING KITCHEN


Zpět na všechny tipy a recepty nebo Prohlédnout grily