Grilovaný hrášek se šlehanou riccotou

Suroviny:

šlehaná riccota:

  • 1 hrnek riccoty
  • 1 lžíci smetany
  • 1 lžíce medu
  • 1/4 lžičky soli

toast:

  • přibližně 250 g hráškových lusků
  • 6 plátků chleba nebo toastového chleba
  • olivový olej
  • koření nebo bylinka, kterou máte rádi na posypání
  • hrachové klíčky, pokud máte rádi

Recept

Grilovaný hrášek se šlehanou riccotou

Použité techniky

  • EASY FLIP: nepřímý žár
  • VÍKO: zavřené
  • PŘEDEHŘÁTÍ GRILU: gril nechte zhruba 5 minut předehřát na střední výkon se zavřeným víkem

Na šlehanou riccotu smícháme všechny ingredience v míse. Míchejte ručně nebo pomocí mixéru než se hmoty spojí a vznikne hladká směs. Rozpalte gril na střední plamen.

Opatrně napíchejte lusky na špejle nebo špízy. Na talíř nalijte trochu olivového oleje. Lusky na špízu v oleji lehce namočte. To stejné udělejte s chlebem po obou stranách.

Špízy s lusky i chleby dejte na gril. Opekéjte dokud nebude na chlebu a luskách opečená místa- trvá to cce 1–2 minuty z každé strany. Šlehanou riccotu namažte na ogrilované chleby, navrch položte ogrilovaný hrášek, posypte trochou koření či bylinek a dozdobte hrachovými klíčky.

Inspiraci jsme našli na blogu FLOATING KITCHEN


Zpět na všechny tipy a recepty nebo Prohlédnout grily