Grilovaný hrášek se šlehanou riccotou
Suroviny:
šlehaná riccota:
- 1 hrnek riccoty
- 1 lžíci smetany
- 1 lžíce medu
- 1/4 lžičky soli
toast:
- přibližně 250 g hráškových lusků
- 6 plátků chleba nebo toastového chleba
- olivový olej
- koření nebo bylinka, kterou máte rádi na posypání
- hrachové klíčky, pokud máte rádi
Recept

Použité techniky
- EASY FLIP: nepřímý žár
- VÍKO: zavřené
- PŘEDEHŘÁTÍ GRILU: gril nechte zhruba 5 minut předehřát na střední výkon se zavřeným víkem
Na šlehanou riccotu smícháme všechny ingredience v míse. Míchejte ručně nebo pomocí mixéru než se hmoty spojí a vznikne hladká směs. Rozpalte gril na střední plamen.
Opatrně napíchejte lusky na špejle nebo špízy. Na talíř nalijte trochu olivového oleje. Lusky na špízu v oleji lehce namočte. To stejné udělejte s chlebem po obou stranách.
Špízy s lusky i chleby dejte na gril. Opekéjte dokud nebude na chlebu a luskách opečená místa- trvá to cce 1–2 minuty z každé strany. Šlehanou riccotu namažte na ogrilované chleby, navrch položte ogrilovaný hrášek, posypte trochou koření či bylinek a dozdobte hrachovými klíčky.
Inspiraci jsme našli na blogu FLOATING KITCHEN