Vepřová žebra v medovo-pivní marinádě
- 4 ks vepřových žeber (každé 350–400g)
- 40 g koření na maso
- 60 g piva
- 60 g medu
- 60 g hrubozrné horčice
- šťáva z ½ vymačkané limetky
Recept

(pro 4 osoby)
Grilování
- EASY- FLIP: nepřímé grilování
- VÍKO: zavřené
Doporučené příslušenství
- grilovací mřížka
- stojan na pečení žeber
- grilovací teploměr gourmet check
PŘÍPRAVA
Okořeňte žebra kořenící směsí na maso, zabalte do potravinové folie a nechte v lednici 24 hodin marinovat. Žebra vyndejte z lednice dvě hodiny před tím než je plánujete grilovat. Všechny ingredience na potírání smíchejte dohromady a vytvořte hladkou směs.
PŘÍPRAVA GRILU
Rozehřejte gril na střední stupeň alespoň 5 minut se zavřeným víkem.
VAŘENÍ
Vyjměte žebra z potravinové folie a umístěte je do stojanu na pečení žeber. Stojan položte na rozpálenou mřížku a grilujte 75– 85 minut na 180 stupňů do doby než teplota masa přesáhne 90 stupňů. Pokud stojan nemáte, můžete položit žebra přímo na mřížku. Sice se jich do grilu nevejde tolik, ale svůj účel to splní. Poté vyndejte maso z grilu a potřete připravenou směsí. Žebra zabalte do alobalu a grilujte ještě 20 minut na 180 stupňů. A žebra jsou hotová. Teď je ještě nechte deset minut odpočinout zabalené ve folii mimo gril.
TIP
Nejlépe se vaří podle video receptu- ten náš na žebra najdete zde