Vepřová žebra v medovo-pivní marinádě

Suroviny:
  • 4 ks vepřových žeber (každé 350–400g)
  • 40 g koření na maso
  • 60 g piva
  • 60 g medu
  • 60 g hrubozrné horčice
  • šťáva z ½ vymačkané limetky

Recept

Vepřová žebra v medovo-pivní marinádě

(pro 4 osoby)

Grilování

  • EASY- FLIP: nepřímé grilování
  • VÍKO: zavřené

Doporučené příslušenství

PŘÍPRAVA

Okořeňte žebra kořenící směsí na maso, zabalte do potravinové folie a nechte v lednici 24 hodin marinovat. Žebra vyndejte z lednice dvě hodiny před tím než je plánujete grilovat. Všechny ingredience na potírání smíchejte dohromady a vytvořte hladkou směs.

PŘÍPRAVA GRILU

Rozehřejte gril na střední stupeň alespoň 5 minut se zavřeným víkem.

VAŘENÍ

Vyjměte žebra z potravinové folie a umístěte je do stojanu na pečení žeber. Stojan položte na rozpálenou mřížku a grilujte 75– 85 minut na 180 stupňů do doby než teplota masa přesáhne 90 stupňů. Pokud stojan nemáte, můžete položit žebra přímo na mřížku. Sice se jich do grilu nevejde tolik, ale svůj účel to splní. Poté vyndejte maso z grilu a potřete připravenou směsí. Žebra zabalte do alobalu a grilujte ještě 20 minut na 180 stupňů. A žebra jsou hotová. Teď je ještě nechte deset minut odpočinout zabalené ve folii mimo gril.

TIP

Nejlépe se vaří podle video receptu- ten náš na žebra najdete zde


Zpět na všechny tipy a recepty nebo Prohlédnout grily