Grilované broskve s rozmarýnem a balsamicem

Suroviny:
  • broskve
  • rozmarýn, nasekaný najemno
  • olej
  • balzamikový ocet

Recept

Grilované broskve s rozmarýnem a balsamicem

Použité techniky

  • EASY FLIP: nepřímý žár
  • VÍKO: zavřené
  • PŘEDEHŘÁTÍ GRILU: gril nechte zhruba 5 minut předehřát na střední výkon se zavřeným víkem

Rozřízněte broskve na půlku a vyjměte pecku. Potřete broskve na řezu trochou oleje. Předehřejte gril na střední výkon a pak na mřížku položte broskve řezem dolů. Grilujte cca 5 minut. Otočte broskve a grilujte další cca 4 minuty. Pak sundejte broskve z grilu, pokapejte je trochou balsamikového octa, posypte nasekaným rozmarýnem a můžete servírovat. Broskve jsou skvělou přílohou k masu nebo jako jednoduchý dezert s vanilkovou zmrzlinou.

Inspiraci na tento recept jsme našli na blogu THE FRAMED TABLE


Zpět na všechny tipy a recepty nebo Prohlédnout grily