Podzimní salát z grilové dýně, cibule, špenátem a sýrem feta

Suroviny:
  • 1 (cca 1.5kg) dýně
  • 1/4 hrnku (60ml) olivového oleje
  • 3 červené cibule, nakrájené na měsíčky
  • 300g listového baby špenátu
  • 200g feta, rozdrobená
  • 1 lžíce hrubozrné horčice
  • 2 lžíce vinného octa

Recept

Podzimní salát z grilové dýně, cibule, špenátem a sýrem feta

Použité techniky

  • EASY FLIP: nepřímý žár
  • VÍKO: zavřené
  • PŘEDEHŘÁTÍ GRILU: gril nechte zhruba 5 minut předehřát na střední výkon se zavřeným víkem
  • VHODNÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ: GOURMET HALF MOON

Předehřejte gril na střední plamen. Dýni nejdříve rozrozčtvrťě, pak oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na tenké plátky. Plátky dýně smíchejte s trochou oleje, osolte a opepřete. Opečte je na mřížce na grilu z každé strany, dokud dýně nezměkne. Trvá to cca minutu z každé strany. Přesypte dýně do perforované části GOURMET HALF MOON. Přidejte na měsíčky nakrájenou červenou cibuli a zakápněte trochou oleje. Vložte nádobu na mřížku a grilujte do změknutí cibule, cca 5 minut. Na grilu už máte hotovo :)

Na talíř přendejte cibuli s dýní, smíchejte se špenátem a posypte fetou. Na zálivku smíchejte hořčiči, vinný ocet a olivový olej, dobře promíchejte, zalijte salát a můžete servírovat,

Inspiraci na tento recept jsme našli na blogu TASTE.COM


Zpět na všechny tipy a recepty nebo Prohlédnout grily