Pečené brambory na grilu

Suroviny:
  • 4 středně velké brambory
  • 4 středně velké batáty

BYLINKOVÁ SMETANA

  • 180g zakysané smetany
  • 30g bylinek (pažitka, petržel, kopr)
  • sůl a pepř

FÍKOVÝ TVAROH

  • 200g méně tučného tvarohu
  • šťáva z půlky citronu
  • 30g fíků, nadrobno nakrájených
  • 5g pažitky, nasekané

Recept

Pečené brambory na grilu

Použité techniky

  • EASY FLIP: nepřímý žár
  • VÍKO: zavřené
  • PŘEDEHŘÁTÍ GRILU: gril nechte zhruba 5 minut předehřát na střední výkon se zavřeným víkem
  • VHODNÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ: SADA NÁŘADÍ STARTER

PŘÍPRAVA

Brambory omyjte a zabalte do alobalu. Vaše oblíbené bylinky nakrájejte na drobno a smíchejte se smetanou. Směs bylinek a smetany lehce osolte. Tvaroh smíchejte s nadrobnou nakrájenými fíky, pažitkou a citronovou šťávou. Vše dobře promíchejte, osolte a opepřete. /

GRILOVÁNÍ

Gril nastavte na nepřímé grilovaní a nechte ho cca 5 minut rozpálit na 200°C. Brambory zabalené v alobalu položte přímo na mřížku a pečte v grilu 40–60 minut. Sladké brambory budou udělané rychleji. Když jsou brambory hotové, rozbalte alobal, brambory nařízněte hlubokým řezem křížem a opatrně rozevřete. Naplnit směsí se bylinkami nebo s fíky.

Zpět na všechny tipy a recepty nebo Prohlédnout grily