Losos na cedrovém prkénku

Suroviny:
  • 800 g lososa s kůží
  • 30 g medu
  • špetka nového koření
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • vymačkaná šťáva z poloviny pomeranče
  • polovina pomeranče, rozpůlený a nakrájený na měsíčky

Recept

Losos na cedrovém prkénku

Namočte cedrové prkénko na 60minut do vlažné vody. Smíchejte med a koření. Opláchněte lososa pod tekoucí studenou vodou a osušte papírovými utěrkami. Položte lososa na prkénko kůží dolů a nakrojte lososa na porce. Potřete lososa pomerančovou šťávou a potřete medem s kořením. Vložte plátky pomeranče do řezů v lososovi.

Položte lososa na prkénku na grilovací mřížku a grilujte nepřímo na 200° cca 15minut. Vnitřní teplota lososa, kterou si můžete změřit teploměrem Gourmet check, by měla být 46°C to 48 °C.

Cedrové udící prkénko dodá pokrmům delikátní chuť a je ideálním doplňkem pro grilování ryb a zeleniny. Je možné jej použít opakovaně.


Zpět na všechny tipy a recepty nebo Prohlédnout grily