Kuřecí křídla s petrželovým pestem a chilli omáčkou

Suroviny:
  • 8 kuřecích křídel
  • 50 g parmezánu (nebo pecorina)
  • lžička plátků mandlí
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 svazku petržele
  • chilli omáčkaolivový
  • olej
  • sůl
  • pepř

Recept

Kuřecí křídla s petrželovým pestem a chilli omáčkou


Nejprve dejte rozpálit gril na 350°C a připravte pesto. Z petrželky otrhejte lístky a nasekejte ji nadrobno. Česnek oloupejte, nakrájejte nadrobno a dejte do hmoždíře. Přidejte dvě lžíce oleje, osolte a rozmělněte. Pak přidejte hrst pokrájených lístků petrželky, mandlové plátky, přistrouhejte najemno polovinu sýra a promíchejte. Přidejte ještě lístky petrželky, trochu olivového oleje, opepřete a promíchejte.

Kuřecí křídla omyjte, osušte a očistěte, pak z obou stran pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Dejte je do rozpáleného grilu nejprve kůží dolů a po pár minutách je obraťte. Hotová křídla vyndejte do mísy, přidejte k nim zbytek pesta z hmoždíře, promíchejte a postrouhejte druhou částí parmezánu.

Křídla servírujte na talíř, lehce je přelijte chilli omáčkou a můžete podávat.


Zpět na všechny tipy a recepty nebo Prohlédnout grily