5 kreativních příloh z Outdoorchef
Pokud investujete čas i peníze do dobrého masa na grilování, měli byste věnovat minimálně stejné úsilí i přílohám. Fantastický steak uprostřed stolu spojený s řadou chutných příloh totiž posune vaše grilování o další level. Přílohy jsou velmi důležité – a když jsou přímo z grilu, je jejich příprava dvakrát zábavnější. Máme pro vás několik inspirací na kreativní přílohy pro vaše příští grilování.
Těstovinový salát z woku
Sofistikované asijské pokrmy můžete připravit v Outdoorchef grilovací pánvi WOK na grilu Outdoorchef. Rovnoměrný žár na velké ploše můžete využít pro jiné pokrmy. Například pro těstovinový salát. K jeho přípravě stačí vybrané těstoviny předem uvařit a ve woku osmažit cibuli, česnek, sušená rajčata a piniové oříšky. Těstoviny vložte do woku, přidejte trochu pesta, promíchejte a podávejte ještě teplé.
Grilovaný meloun
Melounové plátky na grilu musíte určitě vyzkoušet – a to hned z několika důvodů: po nakrájení mají dokonalý tvar steaku a díky vysokému obsahu cukru se na povrchu nádherně karamelizují. Po upečení se uvnitř kousků vytvoří hustá, šťavnatá struktura, která na skus skutečně připomíná křehké maso. Tip: po marinování s indickým kořením, jako je garam masala, vynikne melounové aroma obzvlášť skvěle.
Křupavé houby na litinové grilovací desce
Houby jsou vynikající alternativou křupavé slaniny. Předem marinované s trochou soli, pepře, česneku a rostlinného oleje, zejména hlíva ústřičná se skvěle připravuje na litinové grilovací desce. Tip: nastavte polohu, předehřejte litinovou desku na 10 minut a grilujte houby, dokud nejsou opravdu křupavé. Chce to trochu trpělivosti, ale odměna je báječně chutná.
Litinová deska Outdoorchef je k tomu oboustranná, z jedné strany je žebrování na steaky a z druhé je hladká například pro přípravu sázených vajec.
Kořenová zelenina Low & Slow
Už jste někdy dali na gril celý celer a jednoduše ho nechali připravovat 4 hodiny při 120 stupních? Výsledek je úžasný: cukry uvnitř začnou lehce karamelizovat a tvrdý celer získá krémovo-sametovou konzistenci, která vám sotva připomene celer, který všichni známe. Stačí poté oloupat, nakrájet a posypat čerstvým kozím sýrem a salsou. Příprava se hodí i na další zeleninu, jako je zelí nebo tuřín.
Křupavá chlebová placka
Neboli „flatbread“ jsou tenké chlebové placky z vody a mouky, případně s přidáním kypřicího prášku. Lze je upéct velmi rychle, protože je stačí jednou prohřát. Receptů je celá řada a můžete je vylepšit vlastními ingrediencemi: proč ne třeba středomořskou variantu s ančovičkami a česnekem? Nebo indickou verzi se semínky koriandru? Na těsto obvykle nepotřebuje čerstvé droždí a jeho příprava netrvá déle než hodinu – ideální pro spontánní pečení v den grilování.
Skvělé grilování bez námahy vám přeje Outdoorchef!
#outdoorchefczsk