Nejčokoládovější čokoládové muffiny

Suroviny:

(na cca 20 muffinů)

  • 300 g hladké mouky
  • 6 g kypřícího prášku
  • 150 g másla
  • 70 g kakaa
  • 180 ml plnotučného mléka
  • 4 ks střední vejce
  • 300g cukr krupice
  • 2 g jedlé sody
  • 100 g nastrouhané hořké čokolády
  • 1 ks vanilkového lusku nebo pár kapek vanilkového extraktu
  • špetka soli

Recept

Nejčokoládovější čokoládové muffiny

PŘÍPRAVA

Příprava nezarbere déle než 10 minut a dobrým pomocníkem vám bude kuchyňský robot nebo elektrický šlehač. Nejdříve rozmixujte do hladka změklé máslo s cukrem. Do této hmoty přidejte semínka z vanilkového lusku nebo nakapejte pár kapiček vanilkového extraktu. Dalším mícháním přidávejte do směsi jedno vejce po druhém. Je vždy lepší, pokud má vejce pokojovou teplotu! V další nádobě smíchejte mouku, kakao, kypřící prášek, sodu a sůl. Obě dvě směsi nyní spojte dohromady a začněte postupně přidávat mléko. Mléko je také lepší přidávat ve chvíli, kdy má pokojovou teplotu. Nakonec do hotové směsi vsypte strouhanou čokoládu. Pomocí sáčku na zdobení nebo lžící přendejte těsto do silikonové formy na muffiny.

PEČENÍ

Rozehřejte váš gril na 180 stupňů a hurá s formou přímo na mřížku. K úplné dokonalosti bude muffinům vyhovovat cca 30 minut pečení. Pro kontrolu, zda jsou již hotové můžete použít špejli nebo párátko. Ve chvíli kdy vám po zapíchnutí do těsta zůstane špejle suchá, jsou muffiny připravené pro vyndání z grilu. Po vyndání z grilu necháme formu cca 10 minut vychladnout, otočíme dnem vzhůru a pomalinku postupně vymačkáváme se silikonu. Dochutit můžete čerstvě ušlehanou šlehačkou, oblíbenou marmeládou nebo rozpuštěnou čokoládou. Dobrou chuť :)

Zpět na všechny tipy a recepty nebo Prohlédnout grily