Domácí toasty

Suroviny:
  • 2 krajíce toastového chleba
  • 100 g tvrdého sýra (ideálně dostatečně tučný, např. typu gouda)
  • 4 plátky šunky od kosti
  • kousek lilku (cca 5 cm)
  • 50 g másla
  • sůl
  • pepř

Recept

Domácí toasty

Použité techniky

  • EASY FLIP: nepřímý žár
  • VÍKO: otevřené
  • PŘEDEHŘÁTÍ GRILU: gril nechte zhruba 5 minut předehřát na střední výkon se zavřeným víkem
  • VHODNÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ: LITINOVÁ PÁNEV BARBECUE

Na rozpálený gril položte silnou nízkou pánev a nastrouhejte na ni na hrubém struhadle sýr. Lilek omyjte a nakrájejte na cca 4 tenká kolečka (i se slupkou) a dejte je na gril. Na každé kolečko lilku dejte kousek másla.

Vezměte dva toastové chleby, namažte je máslem a přidejte je na gril. Kolečka lilku i toasty otáčejte, aby se nespálily. Šunku dejte opéci na jednu minutu na nastrouhaný sýr na pánev. Přidejte na ni opečená kolečka lilku a také toastový chléb – stranou namazanou máslem dolů.

Toasty opatrně seškrábněte z pánve, otočte, osolte a opepřete a podávejte je ještě horké.

Tip

Sýr vyndejte z ledničky ideálně 20 minut před grilováním a nechte ho při pokojové teplotě, lépe se tak adaptuje na teplotní šok na grilu. Na grilování používejte co nejtučnější typ kvalitního sýra, zvláště když ho strouháte přímo na pánev, tak rychle se nespálí a půjde dobře seškrábnout.

Zpět na všechny tipy a recepty nebo Prohlédnout grily