Pečený mořský vlk se salátem z paprik
- 1 celý vykuchaný mořský vlk
- 1 žlutá paprika
- 1 červená paprika
- 1/2 citronu
- 2 stroužky česneku
- 3 snítky tymiánu
- 2 snítky máty
- červený vinný ocet
- olivový olej
- maldonská sůl na ozdobu
- sůl
- pepř
Recept

Použité techniky
- EASY FLIP: nepřímý žár
- VÍKO: zavřené
- PŘEDEHŘÁTÍ GRILU: gril nechte rozehřát na 350° se zavřeným víkem
- VHODNÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ: SADA NÁŘADÍ STARTER
Nejprve rozpalte gril na 350 °C. Z ryby odstraňte tupou stranou nože šupiny. Žlutou a červenou papriku důkladně omyjte, dejte je v celku do misky, polijte je olivovým olejem ze všech stran a vložte do grilu. Opékejte do změknutí a do částečného zčernání slupky.
Citron omyjte a nakrájejte na půlkolečka, ta pak vložte do mořského vlka a přidejte ještě celé snítky tymiánu a celé stroužky česneku. Rybu přelijte z obou stran olivovým olejem. Hotové papriky dejte do misky a do grilu vložte mořského vlka na cca 10–15 minut. Papriky překryjte potravinovou fólií a nechte je 5 minut spařit.
Hotovou rybu vyndejte na prkénko a nechte odležet. Spařené papriky rozkrojte, odstraňte semínka, oloupejte je, nasekejte na proužky a vraťte do misky. Otrhejte lístky máty, pokrájejte je a přidejte k paprikám. Přelijte lžící vinného octa, dvěma lžícemi olivového oleje, osolte, opepřete a promíchejte.
Na talíř servírujte paprikový salát a přidejte mořského vlka – buď v celku, nebo z něj můžete odstranit kůži a servírovat jen bílé filety. Pokapejte olivovým olejem, citronovou šťávou, posypte maldonskou solí a podávejte.