Pečený mořský vlk se salátem z paprik

Suroviny:
  • 1 celý vykuchaný mořský vlk
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená paprika
  • 1/2 citronu
  • 2 stroužky česneku
  • 3 snítky tymiánu
  • 2 snítky máty
  • červený vinný ocet
  • olivový olej
  • maldonská sůl na ozdobu
  • sůl
  • pepř

Recept

Pečený mořský vlk se salátem z paprik

Použité techniky

  • EASY FLIP: nepřímý žár
  • VÍKO: zavřené
  • PŘEDEHŘÁTÍ GRILU: gril nechte rozehřát na 350° se zavřeným víkem
  • VHODNÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ: SADA NÁŘADÍ STARTER

Nejprve rozpalte gril na 350 °C. Z ryby odstraňte tupou stranou nože šupiny. Žlutou a červenou papriku důkladně omyjte, dejte je v celku do misky, polijte je olivovým olejem ze všech stran a vložte do grilu. Opékejte do změknutí a do částečného zčernání slupky.

Citron omyjte a nakrájejte na půlkolečka, ta pak vložte do mořského vlka a přidejte ještě celé snítky tymiánu a celé stroužky česneku. Rybu přelijte z obou stran olivovým olejem. Hotové papriky dejte do misky a do grilu vložte mořského vlka na cca 10–15 minut. Papriky překryjte potravinovou fólií a nechte je 5 minut spařit.

Hotovou rybu vyndejte na prkénko a nechte odležet. Spařené papriky rozkrojte, odstraňte semínka, oloupejte je, nasekejte na proužky a vraťte do misky. Otrhejte lístky máty, pokrájejte je a přidejte k paprikám. Přelijte lžící vinného octa, dvěma lžícemi olivového oleje, osolte, opepřete a promíchejte.

Na talíř servírujte paprikový salát a přidejte mořského vlka – buď v celku, nebo z něj můžete odstranit kůži a servírovat jen bílé filety. Pokapejte olivovým olejem, citronovou šťávou, posypte maldonskou solí a podávejte.


Zpět na všechny tipy a recepty nebo Prohlédnout grily