Krevety na špízu

Suroviny:
  • 300 g krevet – vyloupaných, předvařených
  • 1 bio citron
  • 3 stroužky česneku
  • 5 snítek oregana
  • 8 snítek tymiánu
  • 5 snítek petrželky
  • 3 snítky bazalky
  • sušené chilli koření
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Recept

Krevety na špízu

Použité techniky

  • EASY FLIP: nepřímý žár
  • VÍKO: zavřené
  • PŘEDEHŘÁTÍ GRILU: cca 5 minut na střední žár se zavřeným víkem
  • VHODNÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ: GRILOVACÍ JEHLY

POSTUP

Nejprve dejte rozpálit gril na nejvyšší možnou teplotu, klidně na 400 °C. Připravte si bylinky – otrhejte lístky oregana, nasekejte je nadrobno a vhoďte do misky. Přidejte k nim otrhané lístky tymiánu. Přilijte čtyři lžíce olivového oleje, přidejte krevety, špetku chilli koření a důkladně promíchejte. Oloupejte česnek, pokrájejte ho nadrobno a přimíchejte do směsi.

Krevety napíchejte na špízy vedle sebe tak, aby se nepřekrývaly. Špízy opepřete z obou stran a dejte je grilovat. Při teplotě 400 °C budou hotové za 1 až 1,5 minuty z každé strany.

Mezitím nasekejte nadrobno lístky petrželky a lístky bazalky. Omyjte bio citron a nastrouhejte z něj lžičku kůry. Hotové špízy vyndejte na prkénko, posypte je nasekanými lístky petrželky a bazalky, zakápněte olivovým olejem, posypejte citronovou kůrou, pokapejte citronovou šťávou a ihned podávejte.

Zpět na všechny tipy a recepty nebo Prohlédnout grily