Recept
PŘÍPRAVA
Osolte a opepřete krevety a smíchejte v misce s tenkými plátky česneku a
olivovým olejem (cca 2 lžíce), přikryté potravinovou fólií dejte do
lednice na 30 minut Očistěte cibuli a nakrájejte ji na klínky
(šestiny/osminky). Omyjte a nakrájejte na přibližně stejně velké kousky
i ostatní zeleninu
POSTUP
Zprudka orestujte krevety v předehřáté
pánvi WOK (pozor,
jakmile plátky česneku začnou zlátnout, je třeba je vyjmout. V ten
okamžik odevzdal česnek jídlu své aroma a pokud by se restoval dál,
výsledný pokrm by mohl zhořknout). Po cca 2 minutách krevety vyjměte a do
WOKu dejte restovat kousky paprik a cibuli. Po asi 3 minutách, kdy zeleninu
občas promícháte přidejte “měkčí” zeleninu, která se bude vařit
kratší dobu (cuketky, lilek, žampiony,…) a restujte další asi 3 minuty.
Ke konci přidejte sojové výhonky (možno vynechat) a restované krevety tak,
aby se prohřály. Úplně na konec přidejte čerstvé bylinky (tak aby
delším vařením neutrpělo jejich aroma) a dochuťte (sůl, pepř, pár kapek
citronu) dle osobních preferencí.