Grilovaná a zauzená kachní prsa se salátkem

Suroviny:
  • 1 kachní prso s kůží
  • 3 snítky tymiánu
  • 2 hrsti rukoly
  • 10 malin
  • 1/2 citronu
  • olivový olej
  • maldonská sůl na ozdobu
  • sůl
  • pepř

Recept

Grilovaná a zauzená kachní prsa se salátkem

Použité techniky

  • EASY FLIP: nepřímý žár
  • VÍKO: zavřené
  • PŘEDEHŘÁTÍ GRILU: cca 5 minut na střední žár se zavřeným víkem
  • VHODNÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ: UDÍCÍ BOX

PŘÍPRAVA KACHNY

Udicí box naplňte namočenými štěpky z jabloně, zavěste ho do grilu a gril rozpalte na 300 °C.

Otrhejte lístky tymiánu. Kachní prso překrojte napůl a očistěte od blan. Na straně s kůží ho opatrně nařízněte zářezy asi 1 cm od sebe, aby se kůže lépe opekla. Nařízněte jen kůži – zářez končí tam, kde začíná maso.

Kachnu osolte a opepřete z obou stran, do zářezů vtlačte otrhané lístky tymiánu a dejte grilovat nejprve kůží dolů. Až bude opečená, obraťte ji a dejte ještě přibližně na 2 minuty grilovat z druhé strany. Pak maso vyndejte na talířek a nechte odpočívat. Kachnu nakrájejte na silné plátky, servírujte na talíř a posypte ji maldonskou solí. Vedle přidejte hrst salátu, dozdobte malinami, zakápněte olivovým olejem a můžete podávat.

PŘÍPRAVA SALÁTU

Do misky dejte dvě hrsti rukoly, omyté maliny (polovinu z nich překrájejte napůl), zalijte šťávou z poloviny citronu, osolte, opepřete a promíchejte.Kachnu nakrájejte na silné plátky, servírujte na talíř a posypte ji maldonskou solí. Vedle přidejte hrst salátu, dozdobte malinami, zakápněte olivovým olejem a můžete podávat.

TIP

Jabloňové lupínky dodají kachnímu masu jemné uzené ovocné aroma. Dřevěné lupínky namočte před grilováním alespoň na hodinu do studené vody a zatěžkejte je, aby neplavaly na hladině a aby byly všechny ponořené.

Zpět na všechny tipy a recepty nebo Prohlédnout grily