Lasagne se špenátem

Suroviny:

Ingredience (pro 4 osoby)

  • 12 plátků lasagní (asi 200 g)
  • 1 porce bešamelové omáčky
  • 300 g špenátu
  • 70 g strouhaného sýru Pecorino Romano nebo parmezánu máslo

Na bešamel (400 g):

  • 25 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • 25 g najemno nasekané cibulky
  • ½ l mléka
  • 2 bobkové listy
  • 3 hřebíčky
  • 15 g koření (dochuťte podle potřeby pepřem a solí)
  • 2–3 špetky muškátového oříšku

Recept

Lasagne se špenátem

Použité techniky

  • EASY FLIP: nepřímý žár
  • VÍKO: zavřené
  • PŘEDEHŘÁTÍ GRILU: 3 minuty na střední stupeň se zavřeným víkem

PŘÍPRAVA

Listy špenátu nechte povadnout v páře, jemně z něj vyždímejte vodu a nechte vychladnout.

V hrnci rozehřejte máslo a nechte na něm zpěnit cibulku s moukou, po částech přilévejte mléko a za stálého míchání (aby se netvořily hrudky) přidávejte koření. Omáčku nechte mírně povařit asi tři minuty, dokud nezačne houstnout. Bešamel je potřeba celou dobu míchat. Nakonec vyndejte bobkový list a hřebíček.

Předehřejte gril při 220 °C na nepřímém žáru. Trvá to asi 3 minuty.

Zapékací mísu vymažte máslem a vytvořte na dně první vrstvu z bešamelu. Pak následují těstoviny a na ně navrstvěte špenát. Dále postupujte v pořadí: bešamel, lasagne, špenát, lasagne, bešamel, dokud máte ingredience a místo v zapékací míse. Poslední vrstva by ale měla být z bešamelu. Nakonec posypte sýrem, aby se při pečení vytvořila křupavá krusta.

Zapékejte pod víkem na nepřímém žáru při 220 °C po dobu asi 35 minut.


Zpět na všechny tipy a recepty nebo Prohlédnout grily